PRAVILA PRIVATNOSTI

Politika privatnosti

Uvodne odredbe

Za nas je svaki klijent važan. Zbog toga je naš najviši prioritet ponuditi Vam vrhunsku uslugu u svim aspektima Vašeg boravka.
Društvo Hoteli Baška Voda d.d. (u daljnjem tekstu: “HBV”, “mi”, “nas”, “naše”) poštuje Vašu privatnost i čini sve kako bi Vaši osobni podaci bili zaštićeni. Molimo imajte na umu da u svakom trenutku zadržavamo pravo izmjene uvjeta Politike privatnosti (u daljnjem tekstu: ''Politika''). Osobne podatke možemo prikupljati u svakoj dodirnoj točki ili interakciji s gostom, a također i u svim aspektima našeg poslovanja.
Ova Politika privatnosti za Hotele Baška Voda d.d. primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Korištenjem usluga i proizvoda Hotela Baška Voda d.d. povjeravate nam svoje podatke. Ova Politika opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

a) Za obradu podataka odgovoran je:
Kompanija: Hoteli Baška Voda d.d. Baška Voda
Skraćeno: HBV d.d.
Sjedište: Baška Voda, Stjepana Radića 2
OIB: 38304309304
Povjerenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem e- pošte: tanja.bakovic@hoteli-baskavoda.hr
b) Ako se koristimo uslugama vanjskih pružatelja za obradu vaših osobnih podataka, govorimo o obradi (osobnih podataka) po nalogu. I u tom smo slučaju odgovorni za zaštitu vaših osobnih podataka. Kod obrade vaših osobnih podataka možemo se poslužiti pružateljima usluga izvan EU-a. To ćemo učiniti samo ako za tu treću zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti ili ako smo s pružateljem usluga ugovorili primjerena jamstva ili pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.
"Osobnim podacima" smatraju se sve informacije prikupljene i pohranjene u obliku koji omogućuje da budete osobno identificirani, i to direktno (npr. imenom) ili indirektno (npr. brojem telefona) kao fizička osoba. Prije nego što nam dostavite te informacije, preporučujemo da pročitate ovaj dokument u kojemu su opisane naše smjernice za zaštitu privatnosti klijenata.
Mi možemo koristiti Vaše osobne informacije (u nastavku „OI“) u marketinške svrhe. Ako tako zahtijeva važeći zakon, od Vas će biti zatraženo da date izričiti prethodni pristanak za primanje takvih marketinških materijala.
Ako pristupite i koristite našu stranicu (što uključuje: pregled, prijenos, pohranjivanje u međumemoriju ("cache") ili spremanje ove stranice ili bilo kog servisa, funkcije, materijala ili sadržaja koji se nalaze na njoj), to znači da ste pročitali i prihvatili sve uvjete korištenja. Ako se ne slažete s uvjetima, ne smijete koristiti ovu stranicu u bilo koju svrhu.

1. Vaša prava

a) Pravo na ispravak:
Ako obrađujemo vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.
b) Pravo na brisanje:
Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza
c) Pravo na mogućnost prijenosa podataka:
Od nas možete zatražiti da vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu.
d) Pravo na pristup:
Od nas možete dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup tim podacima i sljedeće informacije: informacije o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom razdoblju u kojemu će osobni podaci biti pohranjeni ili o kriterijima korištenima za utvrđivanje tog razdoblja, postojanju Vaših prava koja su navedena o ovoj točci Politike, postojanju automatiziranog donošenja odluka, uključujući izradu profila te o informacijama o logici obrade, važnosti i predviđenim posljedicama obrade, zaštitnim mjerama ako se osobni podaci prenose u treće zemlje ili međunarodne organizacije.
e) Pravo na ograničenje obrade: Od nas možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:
 • ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka
 • ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima
 • ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili
 • ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka
f) Pravo na prigovor:
Ako vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite vaših podataka.
g) Pravo na žalbu:
Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.
h) Ostvarivanje prava:
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz uvodnih odredbi ove Politike.
i) Potvrda identiteta:
U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta. To služi zaštiti vaših prava i privatne sfere.
j) Zlouporaba prava: Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

2. Pravne osnove za obradu Vaših podataka

Osobne podatke obrađujemo na temelju sljedećih pravnih osnova:
• Na pravnu osnovu oslanjamo se da je obrada osobnih podataka nužna za izvršenje ugovora, odnosno za finaliziranje i upravljanje vašom rezervacijom. Ako potrebni osobni podaci ne budu dani, mi ne možemo finalizirati rezervaciju, niti možemo pružiti usluge službe za korisnike.
• Oslanjamo se na svoje legitimne poslovne interese kako bi pružali svoje usluge, sprječavali prijevare i poboljšali svoje usluge. Prilikom korištenja osobnih podataka u svrhu ostvarivanja naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa trećih osoba, uvijek ćemo davati prioritet vašim pravima i interesima za zaštitom vaših osobnih podataka nad našim pravima i interesima ili pravima i interesima treće osobe. Nekad vas možemo kontaktirati i putem drugih kanala kao što su e-pošta, pošta, telefon ili SMS - odabrani način ovisi o kontaktnim informacijama koje ste prethodno podijelili s nama. Također obrađujemo poruke koje nam pošaljete. Postoji nekoliko razloga tomu:
 • Odgovaranje i obrada bilo kakvih zahtjeva koje ste napravili. Gostima nudimo i razne načine razmjene podataka, zahtjeva i komentara o njihovim ponudama i postojećim rezervacijama napravljenim putem naših internet stranica i booking sučelja.
 • Ako niste dovršili rezervaciju online, možemo vas kontaktirati s podsjetnikom o nastavku rezervacije. Vjerujemo da vam je ta dodatna usluga korisna jer vam omogućuje da nastavite s rezervacijom bez potrebe da prethodno ponovno unosite podatke za rezervaciju.
 • Prilikom korištenja naših usluga možete primiti upitnik ili poziv za pisanje recenzije o svom iskustvu s nama.
 • Također vam šaljemo druge vrste materijala vezanih uz vaše rezervacije, kao što su informacije o tome kako nas možete kontaktirati ako vam zatreba pomoć dok ste na putu i informacije za koje smatramo da bi vam mogle biti korisne prilikom planiranja vašeg boravka i njegovog provođenja na najbolji mogući način. Također vam šaljemo materijal vezan uz nadolazeće rezervacije putovanja ili pregled prijašnjih rezervacija putovanja napravljenih putem nas.
 • Čak iako nemate nadolazećih Rezervacija putovanja, možda ćemo vam slati druge administrativne poruke koje mogu uključivati sigurnosna upozorenja.
Kada nazovete tim Službe za korisnike, koristimo sustav automatskog prepoznavanja telefonskog broja kako bi povezao vaš telefonski broj s postojećim rezervacijama radi uštede vremena. Naš tim Službe za korisnike može zatražiti autentikaciju podataka, čime osigurava povjerljivost vaših podataka o rezervaciji. Tijekom razgovora s našim timom službe za korisnike, moguće je slušanje poziva uživo ili snimanje poziva u svrhu praćenja kvalitete i treninga, što uključuje korištenje snimaka prilikom rješavanja zahtjeva ili u svrhu otkrivanja prijevara. Snimke se spremaju na određeno vrijeme, nakon čega se automatski brišu, osim ako imamo opravdan razlog da iste zadržimo na duži vremenski period, radi istrage o prijevari i u druge zakonite svrhe.
• Također, oslanjamo se, kada je to primjenjivo, na ispunjavanje pravnih obveza (kao što su zakoniti zahtjevi tijela nadležnih za provođenje zakona). Kada je to potrebno na temelju primjenjivog prava, ishoditi ćemo vašu privolu prije obrade vaših osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga.

3. Informacije za pojedine kategorije ispitanika

3.1. Gosti i drugi korisnici naših usluga
3.1.1. Zašto prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke?
Kod obrade Vaših osobnih podataka dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu, npr. kako bismo stalno unaprjeđivali svoje proizvode i usluge, kako bi kontakt s Vama bio individualniji te kako bismo svoju ponudu i proizvode što više prilagodili Vašim korisničkim navikama. Takve procese možemo nazvati profiliranjem te se kao takvi spominju u daljnjem tekstu. Također, možemo raditi obradu i analizu velike količine podataka o našim korisnicima tako da se obrađuju u agregiranom i anonimiziranom obliku te ih nije moguće povezati s konkretnom fizičkom osobom. Sve vrste Vaših osobnih podataka obrađujemo u sljedeće svrhe:
 • komunikacija putem telefona, elektronske pošte i izravno na mjestu pružanja usluge:
Za vrijeme ugovornog odnosa, kao i po prestanku našeg ugovornog odnosa, stupamo s Vama u kontakt preko sljedećih komunikacijskih kanala za koje ste nam dali privolu: poziv, SMS, elektronička pošta (e-mail), društvene mreže, pisanim putem (poštom)
 • upravljanje Vašim rezervacijama soba i ostalih smještajnih objekata;
 • pružanje usluga koje ste tražili od nas (npr. pružanje usluga smještaja u hotelima, kampu i turističkom naselju; pružanje usluga marine; pružanje usluga hrane i pića, wellness usluge);
 • pružanje informacija o konferencijama i događanjima
 • organizacija kongresa i seminara;
 • prijava i odjava gosta kojem pružate smještaja;
 • osiguranje plaćanja pružanja usluga;
 • ostvarivanje prava prema gostu (npr. naplata računa za pružene usluge)
 • unapređenje Vašeg boravka u smještajnom objektu;
 • upravljanje programom vjernosti;
 • korištenje Vaših povratnih informacija za unapređenje naših usluga;
 • pružanje usluga nakon boravka: pretplata na naš newsletter, uključivanje u naš sustav za nagradne igre, ostale marketinške komunikacije te marketinške aktivnosti sa svrhom obavještavanja o našim uslugama i proizvodima;
 • naše interne statističke obrade podataka;
 • praćenje zadovoljstva;
 • Realizacija ugovora:
Osobne podatke obrađujemo u svrhu pružanja i obračuna usluga u turizmu i ugostiteljstvu u skladu s važećim Zakonom o pružanju usluga u turizmu i Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti (npr. Pružanje usluga smještaja u hotelima i kampovima). Vaše osobne podatke obrađujemo kod Vaših upita u skladu s važećim propisima (npr. Zakon o elektroničkim komunikacijama, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o zaštiti osobnih podataka itd.), kao i radi obavještavanja koja smo dužni vršiti prema važećim propisima (npr. radi slanja obavijesti, slanja podsjetnika za plaćanje usluga i slično). U svrhu realizacije ugovora možemo Vam se obratiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.;
 • Otkrivanje zlouporaba i prepoznavanje grešaka:
Vaše osobne podatke obrađujemo i interno, radi razotkrivanja prijevara i zlouporaba. U svrhu otkrivanja zlouporaba i prepoznavanja grešaka možemo Vam se obratiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.;
 • Provjera boniteta i naplata potraživanja:
Prije zaključenja ugovora i tijekom postojećeg ugovornog odnosa s Vama mi kao trgovačko društvo imamo opravdan interes saznati više o bonitetu svojih (budućih) korisnika. Ako smo Vaše osobne podatke pohranili već prilikom ranijega ugovornog odnosa s Vama (a još uvijek ih čuvamo u skladu s važećim propisima i ovom Politikom), možemo ih upotrebljavati za ocjenu boniteta u slučaju da želite zaključiti novi ugovor s nama. U tom slučaju riječ je o profiliranju u smislu ove Politike. Ako je Vaš bonitet nizak ili ne možemo dobiti podatke o Vašem bonitetu, možemo odbiti sklapanje ugovora ili zatražiti dodatna sredstva osiguranja. Ako imate prigovor u vezi s procjenom boniteta, možete je osporiti u bilo kojem trenutku i iznijeti svoje gledište. Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik, možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (npr. odvjetnički uredi, agencije za naplatu potraživanja i slično). Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo Vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali, kako bismo Vam dali priliku za očitovanje.;
 • Profiliranje:
HBV obrađuje osobne podatke iz članka 3.1.3, točaka od a. do c ove Politike u okviru opravdanog (legitimnog) interesa kako bi dobio pregled naših proizvoda i usluga za koje biste mogli biti zainteresirani te kako bismo Vam dodijelili internu korisničku kategoriju. Temeljem toga, kao našem korisniku, možemo Vam ponudili odgovarajuće usluge i proizvode prilagođene Vašim korisničkim navikama, a koje Vam mogu donijeti dodatne pogodnosti, odnosno predvidjeti Vaše potrebe te pravovremeno na njih reagirati. Na primjer: ukoliko primijetimo da se često boravite u objektima Hotela Baška Voda, možemo Vam ponuditi posebnu ponudu za boravak u Hotelima Baška Voda; Ukoliko primijetimo da češće koristite wellness usluge u našim objektima, možemo Vam ponuditi poseban paket koji sadrži wellness sadržaje. U tom ćemo smislu obrađivati npr. podatke o načinu korištenja našim proizvodima i uslugama, preferiranom načinu i kanalu komunikacije te Vaše demografske podatke (dob, spol…).
Mi odgovorno jamčimo da će isti podaci biti korišteni samo u te svrhe. Svrha korištenja podataka je u ostvarivanju kontakta s Vama (kako bismo Vam mogli poslati informacije poštom, faksom, elektroničkom poštom, telefonom i sl.), ukoliko bi došlo do potrebe da Vas brzo kontaktiramo, ili u okviru ulaska u statističku obradu podataka, ali samo radi naših internih potreba i istraživanja tržišta.
Budući da ne prikupljamo hotimično osobne podatke osoba mlađih od 18 godina, bili bismo zahvalni kada nam vaša djeca ne bi dostavljala bilo kakve osobne informacije bez Vaše dozvole.
Ako odlučite sudjelovati u aktivnostima u društvenim medijima koje mi sponzoriramo moguće je da ćemo prikupljati određene informacije iz Vašeg korisničkog računa u društvenom mediju u skladu s Vašim postavkama za usluge društvenih medija.
Što se tiče obveza prema lokalnim vlastima, moguće je da ćemo također biti u obvezi dostaviti Vaše informacije lokalnim vlastima ako je tako predviđeno zakonom.
3.1.2. Izvori iz kojih prikupljamo Vaše podatke
Osobni podaci koje nam dajete.
Prikupljamo i koristimo podatke koje nam dajete. Kada napravite rezervaciju smještaja (dalje: rezervaciju) i prilikom prijave u smještajnom objektu, od vas se (minimalno) traži ime i prezime, adresa e-pošte, kućna adresa, broj telefona/mobitela, podatci o plaćanju, datum rođenja, imena gostiju koji putuju s vama i bilo kakve preferencije (kao što su preferencije u pogledu prehrane i eventualne smanjene pokretnosti) vezane uz vaš boravak.
Ako trebate kontaktirati našu službu za korisnike ili nas želite kontaktirati nekim drugim putem (primjerice putem društvenih mreža ili komunicirati s rezerviranim Pružateljem putovanja putem nas), na taj način ćemo također prikupljati vaše osobne podatke. Gosti mogu također primiti poziv za pisanje recenzije kako bi budući gosti lakše pronašli ono što traže. Od vas ćemo prikupljati podatke koji su uključeni u vašim recenzijama, uključujući vaš nadimak i avatar ako ga koristite.
Postoje i neke druge situacije u kojima ćete nam davati svoje osobne podatke. Primjerice, ako pretražujete našu stranicu putem pretraživača na svom mobilnom uređaju, možete odlučiti omogućiti nam pristup vašoj trenutnoj lokaciji ili kontaktnim podacima - to nam pomaže u optimiziranju usluge i iskustva koju vam pružamo (na primjer, kako biste vidjeli naše vodiče kroz gradove, restorane ili atrakcije koje su najbliže vašoj lokaciji ili druge preporuke). Također možete kreirati korisnički račun koji vam omogućuje spremanje osobnih postavki, dodavanje fotografija, ocjenjivanje prethodno rezerviranih objekata te planiranje ili uređivanje budućih rezervacija ili imanje koristi od drugih mogućnosti koje su dostupne samo imateljima računa (kao što su poticaji ili ostale koristi koje možemo ponuditi).
Možete odlučiti sudjelovati u programima preporučivanja usluge ili nagradnim igrama, a to također znači da ćete nam davati svoje osobne podatke. Osim toga, možete nam poslati feedback ili tražiti pomoć prilikom korištenja naših usluga.
Osobni podaci koje nam dajete o drugima.
Možda u nekim slučajevima nećete učiniti rezervaciju za sebe. Možda ćete ići na putovanje s drugim gostima čije ćete podatke navesti tijekom rezervacije ili ćete možda napraviti rezervaciju u nečije ime.
Dužni smo naglasiti da je vaša odgovornost osigurati da je osoba ili osobe čije ste nam osobne podatke dali upoznata s time te da razumije i prihvaća način na koji koristimo te podatke (kao što je opisano u Politici).
Osobni podaci koje prikupljamo automatski.
Čak i ako se na kraju ne odlučite za rezervaciju, kad posjetite našu internetsku stranicu ili aplikacije automatski prikupljamo određene informacije. To uključuje vašu IP adresu, datum i vrijeme pristupa našim usluga, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Također prikupljamo informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.
Ako koristite mobilni uređaj, prikupljamo podatke koji identificiraju vaš mobilni uređaj, postavke vezane uz vaš uređaj te karakteristike i podatke o drugim sistemskim aktivnostima. Nakon što napravite rezervaciju, naš sustav registrira kojim putem i s koje stranice ste napravili rezervaciju ili pristupili našim internetskim stranicama i/ili aplikacijama.
Osobni podaci koje primamo iz drugih izvora.
Ne prikupljamo samo podatke koje nam dajete - također možemo primiti informacije o vama iz drugih izvora. Oni uključuju poslovne partnere poput distribucijskih partnera i drugih neovisnih trećih strana, te se sve što dobijemo od njih može kombinirati s podacima koje nam dajete vi sami. Na primjer, usluge rezervacije ne ustupamo isključivo putem nas i naših aplikacija, već su isto integrirane u usluge distribucijskih partnera koje možete pronaći na internetu. Ako koristite neke od njih, možete dati podatke potrebne za rezervaciju našem poslovnom partneru, a on ih zatim prosljeđuje nama. Ti distribucijski partneri dijele podatke o plaćanju s nama kako bismo mogli upravljati rezervacijom i obraditi je te kako bi cijeli postupak protekao bez poteškoća za vas.
Distrubucijski partneri također dijele podatke o vama s nama – to se može dogoditi u slučaju da imate pitanja vezana uz rezervaciju te ako dođe do poteškoća vezanih uz rezervaciju.
3.1.3. Vrsta podataka koje prikupljamo
Upotrebljavamo sljedeće osobne podatke:
a) Vaše temeljne osobne podatke: ime i prezime, adresa, osobni identifikacijski broj (OIB), datum rođenja, spol, broj mobitela i podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona).
b) ostale osobne podatke, koje nam Vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom sklapanja ugovora ili tijekom trajanja ugovornog odnosa, kao što su podaci iz osobne iskaznice, bankovni račun, ovlasti potpisivanja ili zastupanja; pod to ne potpadaju podaci koji su posebno osjetljivi s aspekta zaštite osobnih podataka, posebice podaci o rasnoj ili etničkoj pripadnosti, političkim ili vjerskim uvjerenjima ili svjetonazoru, genetički podaci.
c) Vaše podatke o potrošnji i korištenju naših proizvoda i usluga: npr. iznos potrošnje za uslugu smještaja, hrane i pića, wellness usluga i tretmana i sl.
d) podatke o Vašim navikama korištenja naših proizvoda i usluga općenito: npr. željeni period boravka, dužina boravka, željena kategorija objekta, prefereirani brend, preferirana vrsta usluge npr wellness-a, hrane i pića.
e) podatke koje prikupljamo putem tzv. kolačića postavljenih u Vaš internet preglednik kao primjerice IP adresa sa koje se pristupa internet stranici, vrijeme pristupanja i slično. Sve informacije o kolačićima dobit ćete pri prvom posjetu internet stranici na temelju kojih možete dati ili uskratiti privolu za upotrebu kolačića koji nisu nužni da bi Internet stranica ispravno funkcionirala. Bitno je naglasiti da se postavke kolačića uvijek mogu podesiti u internet pregledniku i da ćemo koristiti podatke dobivene putem kolačića samo na temelju Vaše privole.
f) ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni
Vi možete u svako doba otkazati zaštitu nad ovim podacima, izričitom izjavom. Vi se možete u svako doba isključiti s naše mailing liste, čime Vaši podaci neće biti korišteni s naše strane za promociju. U tom slučaju mi ih možemo koristiti samo u svoje interne svrhe, npr. radi statističke obrade podataka.
3.1.4. Dijeljenje Vaših podataka s drugim osobama
U određenim situacijama, podijelit ćemo vaše osobne podatke s trećim osobama.
Treće osobe koje pružaju usluge: Koristimo pružatelje usluga za obradu vaših osobnih podataka u naše ime. Ta se obrada vrši u nekoliko svrha, uključujući slanje marketinških materijala ili provjeru točnosti adrese e-pošte koju ste naveli prilikom postupka rezerviranja. Treće osobe koje pružaju usluge obvezale su se da će čuvati povjerljivost pruženih informacija te ne smiju koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje smo mi odredili.
Pružatelji usluga naplate i (druge) financijske institucije: Kada vi ili vlasnik kreditne kartice korištene za rezervaciju zatražite povrat novca za vašu rezervaciju, trebamo podijeliti određene informacije o rezervaciji s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom koja će izvršiti povrat. To također može uključivati kopiju vaše potvrde rezervacije ili IP adresu korištenu za rezervaciju. Ako to budemo smatrali neophodnim za otkrivanje ili sprječavanje prijevare, te informacije možemo podijeliti s relevantnim financijskim institucijama.
Nadležna tijela: Osobne podatke otkrivamo tijelima nadležnima za provođenje zakona ako je potrebno sukladno zakonu ili je nužno za prevenciju, otkrivanje ili progon kaznenih djela i prijevare, ili ako smo na drugi način pravno obvezni to učiniti. Osim toga, nadležnim tijelima možemo otkriti osobne podatke kako bismo zaštitili svoja prava ili imovinu ili prava i imovinu naših poslovnih partnera.
Poslovni partneri: Surađujemo s mnogim poslovnim partnerima diljem svijeta. Ti poslovni partneri distribuiraju ili promiču naše usluge i proizvode.
Nakon što napravite rezervaciju putem internetske stranice ili aplikacije nekog od naših poslovnih partnera, određeni osobni podaci koje im date, kao što su vaše ime i adresa e-pošte, vaša adresa, podaci o plaćanju i ostali relevantni podaci, bit će proslijeđeni nama kako bismo finalizirali i upravljali vašom rezervacijom. Ako poslovni partner pruža usluge korisničke službe, mi ćemo s njime podijeliti podatke relevantne za vašu rezervaciju (kada i u mjeri u kojoj je to potrebno) kako bi vam mogao pružiti adekvatnu i učinkovitu podršku. Nakon što napravite rezervaciju putem internetske stranice ili aplikacije jednog od naših poslovnih partnera, on može primiti određene dijelove vaših osobnih podataka vezane uz određenu rezervaciju, kao što su vaše ime i adresa e-pošte. To se čini u interne svrhe partnera (kao što su analitičke svrhe) i, ako vi to zatražite, u svrhu vođenja programa vjernosti ili marketinga.
Nakon što napravite rezervaciju putem internetske stranice naših poslovnih partnera, molimo vas da pročitate njihovu izjavu o privatnosti ako vas zanima kako oni mogu obrađivati vaše osobne podatke. U svrhu otkrivanja i sprječavanja prijevare i ako je to potrebno, također možemo izmjenjivati podatke o našim korisnicima s poslovnim partnerima.
Booking sučelje: Možemo vam omogućiti da rezervacije činite putem Booking sučelja. Kao dio postupka rezervacije, bit ćemo obvezni podijeliti neke od vaših osobnih podataka koji su relevantni za tu rezervaciju s tim poslovnim partnerom.
Oglašivački partneri: Dijelimo osobne podatke s oglašivačkim partnerima, uključujući vašu adresu e-pošte, kao dio oglašavanja naših putem trećih osoba (kako bismo osigurali da će relevantni oglasi biti prikazani pravoj publici). Nastojimo podijeliti samo adresu e-pošte u nepovratno šifriranom obliku kako bismo omogućili sparivanje vaše adrese e-pošte s postojećom bazom podataka o korisnicima, tako da vaša adresa e-pošte ne može biti korištena u druge svrhe. Za više informacija o personaliziranim oglasima i vašim dostupnim opcijama, molimo, pročitajte stavke 'Kako se koriste kolačići?' i 'Koje su vam opcije dostupne' u našoj Izjavi o kolačićima.
Prenošenje osobnih podataka koje je opisano u Politici može uključivati prenošenje osobnih podataka u druge države čiji zakoni o zaštiti podataka nisu toliko sveobuhvatni kao zakoni država članica Europske unije. Kada je to nužno na temelju europskog prava, prenijet ćemo osobne podatke samo primateljima koji omogućuju adekvatnu razinu zaštite podataka. U takvim situacijama, po potrebi, sklopit ćemo ugovore kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci i dalje zaštićeni u skladu s europskim standardima. Možete nas zamoliti da vam pošaljemo na uvid preslike takvih ugovora korištenjem navedenih kontakt podataka.
3.1.5. Razdoblje čuvanja osobnih podataka
Vaše temeljne osobne podatke načelno brišemo po prestanku ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Molimo da uzmete u obzir da ne brišemo vaše podatke:
 • vaše temeljne osobne podatke: ime i prezime, adresa, osobni identifikacijski broj (OIB), datum rođenja, spol, broj mobitela i podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona)
 • ostale osobne podatke, koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom rezervacije smještajnog objekta kao što su podaci iz osobne iskaznice ili putovnice, bankovni račun, ovlasti potpisivanja ili zastupanja; pod to ne potpadaju podaci osjetljivi s aspekta zaštite podataka, posebice podaci o rasnoj ili etničkoj pripadnosti, političkim ili vjerskim nazorima ili svjetonazoru, genetički podaci.
Vaši ostali osobni podaci načelno se brišu po prestanku odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza pohranjivanja, osim u slučaju da je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih potraživanja ili ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s važećim propisima.
Vaše podatke o korištenju naših proizvoda ili usluga, njihovim sadržajima načelno brišemo po prestanku odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza pohranjivanja, osim u slučaju da je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih potraživanja ili ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s važećim propisima.
Jednom kad nam dostavite podatke i pristanete da Vas kontaktiramo ulazite na našu mailing listu. Trenutak ulaska jest Vaš pristanak da Vas se kontaktira. Zaštita privatnosti Vaših podataka postoji trajno. U svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste.
3.2. Newsletter
Vaše informacije koristimo u sljedeće marketinške svrhe:
1. Kako bismo vam slali redovite novosti vezane uz naše proizvode i usluge. Možete se odjaviti od primanja obavijesti putem emaila brzo, jednostavno i bilo kada - samo kliknite na link "Odjavi se" u svakom newsletteru.
2. Na temelju vaših informacija, mogu vam se prikazati personalizirane ponude na našim internet stranicama, u mobilnim aplikacijama ili čak na drugim stranicama/aplikacijama (uključujući i društvene mreže), a sadržaj stranice koji se prikazuje vama može biti personaliziran. One mogu uključivati ponude koje je moguće izravno rezervirati putem naše internet stranice, ili druge ponude i proizvode treće strane za koje mislimo da bi vam se mogli svidjeti.
3. Prilikom sudjelovanja u drugim promotivnim aktivnostima (poput natječaja, programa vjernosti ili nagradnih igara), relevantne će se informacije koristiti za administraciju tih promotivnih aktivnosti.

4. Mjere zaštite osobnih podataka

Provodimo razumne postupke kako bismo spriječili neovlašten pristup i zloupotrebu osobnih podataka. Za zaštitu i čuvanje osobnih podataka koje ste nam povjerili koristimo prikladne poslovne sustave i postupke. Također koristimo sigurnosne procedure te tehničke i fizičke restrikcije za pristup i korištenje osobnih podataka na našim serverima. Pristup osobnim podacima dopušten je isključivo ovlaštenom osoblju u poslovne svrhe. Sigurnosne mjere podložne su tehničkom napretku i razvoju. Možemo ažurirati ili izmijeniti sigurnosne mjere s vremena na vrijeme pod uvjetom da takva ažuriranja i izmjene ne rezultiraju degradacijom cjelokupne sigurnosti sustava. Definiramo kontrolu pristupa sustavu i koji zaposlenici imaju pristup osobnim podacima gostiju i drugih osoba. Osigurat ćemo da svaki naš zaposlenik koji ima ovlasti za obradu osobnih podataka podliježe obvezi čuvanja povjerljivosti te stalnu edukaciju u pogledu zaštite osobnih podataka klijenata, partnera, gostiju i drugih osoba sukladno zakonskim propisima

5. Zaštita osobnih podataka djece

Mi savjetujemo roditelje i skrbnike da poduče djecu o sigurnom i odgovornom postupanju s osobnim podacima na Internetu. Mi ne želimo i nemamo namjeru prikupljati osobne podatke osoba mlađih od 18 godina, neće ih ni na koji način rabiti niti će ih odati trećima osim u slučaju promidžbenih igara na Internetu. Takvi podaci za kontaktiranje preko Interneta koriste se, bez dopuštenja roditelja, samo za neposredno odgovaranje na djetetov zahtjev i neće se koristiti ni za kakve druge namjene; Ne prikupljamo osobne podatke za kontaktiranje izvan Interneta, osim radi dodjele nagrada, a i tada samo uz dopuštenje roditelja; Ne dostavljamo trećim osobama nikakve osobne podatke bez prethodne dozvole roditelja; Ne omogućujemo djeci da, bez dozvole roditelja, javno objavljuju ili na drugi način distribuiraju osobne podatke ili druge materijale koje nam šalju pomoću kojih ih se može kontaktirati, niti potičemo djecu da, radi sudjelovanja u nagradnoj igri ili nekoj drugoj aktivnosti, otkriju više podataka no što je potrebno za sudjelovanje u dotičnoj aktivnosti. U slučajevima kada je djeci mlađoj od 18 godina dopušteno sudjelovati u nagradnim igrama, zahtijevamo od djeteta da prvo zatraži dozvolu za sudjelovanje od svojih roditelja ili zakonskih zastupnika, te da upiše e-mail adresu svojih roditelja ili zastupnika. Ako dijete mlađe od 18 godina osvoji neku nagradu, o tome se elektronskom poštom, telefonom ili pismenim putem obavještavaju roditelji ili staratelji. Osobni podaci djeteta i roditelja brišu se s naše baze podataka ukoliko roditelji to od nas zatraže kao roditelj ili staratelj, uvijek imate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke o svom djetetu koje smo dobili na nekoj od naših stranica, možete zahtijevati brisanje podataka (ukoliko se ti podaci još uvijek nalaze u našoj bazi podataka), i/ili zabraniti nam buduće sakupljanje i korištenje podataka o Vašem djetetu. Ako ste roditelj i želite ostvariti to pravo, javite nam se. Osim navedene, mi jamčimo zaštitu osobnih podataka djece predviđene posebnim zakonima koji uređuju to pitanje.

6. Promjena podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda Vaših osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog trenutka koristimo u navedene svrhe Vaše stare podatke. Ako budete imali poteškoća s Vašim pravima, molimo kontaktirajte nas direktno putem e-mail adrese: tanja.bakovic@hoteli-baskavoda.hr.

7. Vaša suglasnost

Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni, da imate sva prava sklopiti ovaj posao, te da ste u cijelosti suglasni da mi Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.
Korisnik je suglasan da je korištenje naših internetskih stranica isključivo na njegovu odgovornost, da mi niti bilo koja povezana treća strana ne možemo ni na koji način jamčiti da korištenje ove web-stranice neće biti prekinuto ili da će biti bez grešaka, da mi ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju ove internetske stranice nismo odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica, da je zabranjeno bilo kakva kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica te da svako kršenje spomenute zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava, što može dovesti do sudskih postupaka i kaznenog progona.

8. Transparentnost

Sve promjene naše Izjave o privatnosti stupaju na snagu trenutkom objavljivanja na ovoj stanici. Te promjene bit će važeće u našim odnosima kao da su postojale prije Vaše registracije na našu mailing listu, pod uvjetom da su u skladu s odgovarajućim zakonima Europske Unije i Republike Hrvatske i da ne ograničavaju vaša prava.